Servicii

va punem la dispozitie expertiza specialistilor nostri prin serviciile GT

 
 
 

ColorAudit

 
 

Scopul serviciului ColorAudit, adresat tipografiilor, este implementarea unui sistem de control al culorii la toate nivelurile fluxului de productie.

Abordand procesul tipografic specific litografiei offset in toate etapele sale esentiale, urmarim, pe de o parte, sa incadram rezultatele tipografiei voastre in specificatiile standardului de tipar ISO12647-2 si, pe de alta parte, sa obtinem repetabiliatea si consistenta acestui flux tipografic.


Primul pas este evaluarea situatiei existente si a modului de lucru pe etape. Dupa care va propunem un plan care urmareste ca, intr-o perioada de zece zile, operarea acelor modificari necesare atingerii obiectivelor de mai sus.

In viziunea noastra, trei sunt etapele esentiale care, printr-un control adecvat, dau diferenta dintre succes si esec:

  • Transferarea informatiei digitale prin procesul de expunere pe film: prin controlul acestei etape, usor de asigurat prin folosirea unui densitometru de transparente, se urmareste obtinerea liniaritatii si a unei densitati optice corespunzatoare.
  • Pregatirea formelor de tipar este la fel de usor de controlat ca si expunerea pe film; obiectivele urmarite prin controlul acestei etape sunt expunerea controlata a placilor si stabilirea unei pierderi de punct in conformitate cu ISO 12218; caracteristicile acestui proces se urmaresc cu ajutorul unui analizor de placa.
  • Tiparul este etapa cel mai dificil de controlat, atât din punct de vedere al numarului de parametri care trebuie controlati, cat si al modului in care acestia pot fi influentati; instrumentul de referinta pentru colorimetrie este spectrofotometrul - care, desigur, poate masura orice functie specifica densitometrelor (densitate, cresterea punctului, trapping etc.).

Specialistii nostri in culoare vor crea pentru dumneavoastra un manual de calitate al procesului tipografic, adaptat tehnologiilor de tipar specifice (plana sau rotativa). Acest manual va include, pentru fiecare dintre etape:

  • definitiile parametrilor,
  • modalitatile de control al acestora,
  • procedurile de operare a echipamentelor pentru obtinerea corecta a acestor parametri,
  • instructiunile pentru utilizarea echipamentelor de masura si control,
  • toate informatiile de care personalul are nevoie pentru a lua decizii corecte.


In momentul in care procesul tipografic este stabil si constant, putem crea pentru dumneavoastra chiar si referinte ICC, care vor descrie corect acest proces in raport cu clasa de hartie si cerneala utilizate, dar si cu starea tehnica a masinii. Aceste referinte vor putea fi utilizate de clientii dumneavoastra sau de biroul de prepress intern in contextul operatiilor de procesare si editare grafica, atat pentru Soft Proofing (evaluarea culorilor inca din faza de prepress), cat si pentru conversii precise in CMYK, in vederea obtinerii unei game cromatice cat mai adecvate.

Nume* Companie
Email* Telefon
Mesaj