Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Adobe a lansat Creative Suite 5

12.04.2010

Adobe a lansat CS5 - ultima versiune a gamei sale de produse software Creative Suite

Adobe mentioneaza ca upgrade-ul CS5 le va permite profesionistilor industriei grafice sa "lucreze mai rapid si cu o mai mare precizie", livrarea produselor urmand sa inceapa in aproximativ 30 de zile.

Compania cu sediul in Statele Unite adauga faptul ca noua suita incorporeaza peste 250 de noi feature-uri, din care aproape 40 au fost dezvoltate special la cererile utilizatorilor.

Un castig cheie din perspectiva productivitatii este oferit de adaugarea suportului nativ 64-biti extins pentru After Effects, Premiere Pro and Photoshop, ceea ce mentioneaza Adobe ca ar permite utilizatorilor sa lucreze de 10 ori mai rapid la rezolutii mari.

Accelerarea Graphics Processing Unit din Adobe Photoshop CS5 Extended permite de asemenea cropping, selectarea culorilor si brushwork mai rapide pentru imagini, in timp ce tehnologia de selectie Truer Edge ofera posibilitatea realizarii unor selectii de inalta precizie mai repede si mai usor. Tehnologia Truer Edge da posibilitatea cresterii vitezei la taieri complexe de imagini oferind o mai buna detectare a marginilor si masking de o mai mare precizie pentru obiecte complexe.

"Decontaminarea automata a culorilor va ajuta sa eliminati culoarea background-ului din jurul marginilor unei selectii, rezultand in compozitii mai realiste la plasarea unor obiecte extrase pe noi backgroud-uri" comunica Adobe.

Adobe InDesign CS5 incorporeaza una dintre cele mai cerute feature-uri la orice upgrade al suitei: capacitatea de a prelucra mai multe pagini de diferite marirmi si orientari intr-un singur document InDesign. Noua imbunatatire va permite utilizatorilor sa creeze layout-ul unei reviste cu tot cu paginile extinse (foldouts) sau un proiect de marketing cu brosuri de dimensiuni diferite, toate intr-un singur document. 

InDesign de asemenea profita de multithreading-ul pe 64 biti pentru a oferi user-ilor posibilitatea de a exporta fisiere de dimensiuni mari in format PDF in timp ce continua lucrul la alte proiecte.

Adobe CS5 include de asemenea caracteristici ce faciliteaza crearea de continut cross-media, precum un nou text engine in Flash Professional ce retine elementele de typography create in InDesign.

Pentru mai multe informatii gasiti aici comunicatul de presa oficial al Adobe sau contactati-ne direct!