Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Cresterea profitabilitatii prin aplicatii creative

08.04.2010

Articol publicat in revista Printing World - Lumea tiparului, martie 2010. 

Intr-o perioada economica dificila mentinerea profiturilor este o provocare, cu atat mai mult extinderea pe noi piete pentru diversificarea oportunitatilor. Deseori se trece insa cu vederea tocmai faptul ca intrarea pe o piata noua, inovativa, poate fi sursa profitului unei companii pe termen lung. Pentru companiile din industria grafica si de tipar oferirea unor aplicatii speciale, creative, poate duce la castigarea de noi clienti si cresterea afacerii.

Oportunitatea imprimarii pe substrate rigide

Inkjet International, o firma cu sediul in Dallas, S.U.A., produce o gama larga de aplicatii de format lat si super-lat, de la bannere la grafica pentru indoor, POP sau display-uri backlit. Nucleul afacerii il constituie aplicatiile super-wide populare precum billboard-uri sau mesh-uri pentru cladiri.

Cu toate acestea compania are in portofoliu o serie de aplicatii speciale sub denumirea "Brand the Space" (n.n. "Personalizeaza spatiul"). Avand la baza aceste aplicatii creative, Inkjet International a creat un program, SUITE-art®, pe care firma il vede ca reprezentand in momentul de fata cea mai solida oportunitate de crestere.

Aplicatiile SUITE-art presupun imprimarea pe diverse tipuri de materiale speciale. Programul ofera practic proprietarilor de spatii de protocol oportunitatea de a crea interioare personalizate complet sau partial. Acest lucru permite afisarea unor mesaje de marketing si de imagine pe pereti, geamuri, podele sau mobila incaperii. 

In decizia de achizitionare a noi echipamente, Inkjet International ia in calcul acele imprimante ce pot deschide noi piete si in acelasi timp imbunatati competitivitatea firmei pe segmentele pe care deja activeaza.

Imprimanta HP Scitex FB6100 in actiune

Compania Inkjet International utilizeaza un echipament HP Scitex FB6100 in principal pentru aplicatii retail POS/POP pe substraturi precum PVC si Coroplast. Versatilitatea imprimantei digitale UV flatbed face posibila si imprimarea de diferite aplicatii exotice, utilizand o gama foarte larga de materiale standard si speciale, inclusiv placaje de 3,8 cm grosime. Trecerile lunare cumuleaza aproximativ 4.500 m2 functionand cinci zile pe saptamana in ture duble si zile suplimentare la cerere. Pentru majoritatea lucrarilor se obtine o viteza de 37 m2/h.

Multe dintre elementele spatiilor personalizate prin programul SUITE-art sunt imprimate pe materiale flexibile utilizand un alt echipament, imprimanta HP Scitex TJ8300. Insa deseori este necesara folosirea unor materiale speciale pentru customizari astfel ca HP Scitex FB6100 este solutia versatila pe care se bazeaza Inkjet International pentru toate lucrarile ce necesita o grafica de rezolutie inalta, in culori vibrante, pe materiale rigide.

"Imprimanta HP Scitex FB6100 ne-a extins portofoliul de servicii si ne-a ajutat sa ne crestem amprenta in afacerile clientilor nostri prin faptul ca ne permite sa oferim mai multe aplicatii variate si creative. Acest echipament s-a dovedit a fi fiabil si robust, un adevarat cal de bataie pentru Inkej International." - Alok Sarna, Vice Presedinte, Inkjet International.

Imprimantele HP Scitex FB6100 in Romania prin Grup Transilvae.