Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

HP Designjet L25500 este printre putinele imprimante large-format certificate Energy Star

01.10.2010

HP Designjet L25500 - seria de imprimante ce au la baza tehnologia HP Latex - sunt printre putinele echipamente de format mare certificate ENERGY STAR. Aceasta certificare garanteaza faptul ca echipamentul se incadreaza in standarde stricte din punct de vedere al eficientei energetice, fara a sacrifica performanta sau productivitatea.

ENERGY STAR este un program comun al Agentiei S.U.A. de Protectie a Mediului ("U.S. Environmental Protection Agency") sau EPA si al Departamentului de Energie al S.U.A. ("U.S. Department of Energy") si este in fapt un standard international pentru produse originare din Statele Unite ale Americii, eficiente din punct de vedere energetic. Initial, ENERGY STAR a fost creat ca un program guvernamental al S.U.A. la inceputurile anilor '90 insa in timp si alte tari au adoptat sistemul: Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelanda, Taiwan si Uniunea Europeana.

In ansamblu costurile cu energia se incadreaza in general sub 1% pentru echipamentele de imprimare digitala. Concret, referitor la consumul energetic, HP Designjet L25500 are un varf de consum la pornirea heater-ului (maxim 3,5/4,8kW), consumul in functionare fiind stabil si redus (sub 2,6 kW). Practic, imprimanta asigura un consum pe metru patrat de print imprimat si uscat mai mic decat majoritatea echipamentelor alternative; printul iese complet uscat din imprimanta spre deosebire de majoritatea echipamentelor eco/low/mild solvent unde se folosesc ventilatoare si heatere suplimentare precum si hote de extractie pentru ventilarea noxelor .

HP Designjet L25500 nu necesita conditii speciale de amplasare sau ventilatie, nici uscatoare suplimentare pentru colectarea in rola precum la unele imprimante cu solvent, tocmai datorita caracteristicilor specifice tehnologiei HP Latex.  Sistemul de uscare si polimerizare al cernelii este extrem de eficient, aerul trece prin heaterele infrarosu si ajunge la material (diferenta majora fata de sistemul clasic cu heatere sub material, izolate cu protectii metalice si teflon etc. care coboara randamentul sub 60% in multe cazuri). Mai precis, la aceeasi calitate si viteza de uscare, HP Designjet L25500 utilizeaza considerabil mai putin curent decat o mare parte din imprimantele ce ar putea in teorie reprezenta o alternativa.

Consultantii Grup Transilvae va stau la dispozitie cu mai multe detalii si va asteapta in Showroom GT pentru o demonstratie live a imprimantei Latex HP Designjet L25500.