Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

HP a lansat cea mai rapida imprimanta foto de format mare pentru productie

15.10.2010

HP Designjet Z6200 seteaza un nou standard de piata prin viteze cu 50% mai mari fata de predecesoarele sale si rezultate de calitate exceptionala

HP a anuntat oficial noua serie de imprimante foto - HP Designjet Z6200 - ce utilizeaza noile cerneluri HP Vivid Photo Inks si produce printuri de inalta calitate la cele mai mari viteze dintre imprimantele de format mare din aceeasi clasa de pret.(1)

 

Dedicata laboratoarelor foto, shop-urilor de print digital, agentiilor de publicitate, companiilor de design si firmelor ce produc printuri comerciale, seria de imprimante HP Designjet Z6200 ofera imprimate la calitate-foto cu o rezolutie de 2.400 dpi si versatilitate mare pentru aplicatii indoor: de la desene de linie sau printuri fotografice la semnalistica si backlit-uri impresionante. De asemenea este cu 50% mai rapida decat predecesoarele sale, imprimand la viteze de pana la 140m2/h.  

 

Sistemul de imprimare cu 8 cerneluri foto HP Vivid include si cerneala HP Chromatic Red. Astfel se obtine un gamut de culoare mult mai extins in zona de rosu si culori calde inchise. De asemenea, permite o acoperire PANTONE® de pana la 88 de procente(2) , si o mai mare eficienta in consumul de cerneala prin capacitatea de a realiza acelasi rezultat utilizand cu pana la 44% mai putina cerneala comparativ cu tehnologiile HP anterioare.

Pigmentul mult mai mic al noilor cerneluri ofera o precizie mult sporita si implicit o calitate superioara fata de echipamentele de generatie anterioara. Totodata, aceasta proprietate a pigmentului determina o reducere semnificativa a resturilor reziduale din imprimanta ceea ce face posibila utilizarea kit-urilor de mentenanta pe o perioada de cel putin 3 ori mai mare.

Noile cerneluri HP Vivid Photo Inks aduc imbunatatiri majore atat in ceea ce priveste rezistenta cat si calitatea sau profunzimea culorilor. Astfel se pot obtine printuri mai rezistente la zgarieturi, deterioarari, cu  un nivel si o uniformitate a liciului superioara, precum si un gamut de culoare mai mare cu nuante de negru mai profunde fata de cernelurile HP predecesoare.

 

Aplicatiile backlit care necesita zone de negru pur, intens sau aplicatiile alb-negru ce au nevoie de contrast ridicat vor fi impresionante, realizate cu imprimanta HP Designjet Z6200. Sistemul OMAS 2 (Optical Media Advance Sensor) permite citirea optica a avansului materialului la viteze mari acum si pentru materialele plastice precum filmele, fiind practic eliminat banding-ul la utilizarea materialelor de tip backlit. Practic, noul echipament HP Designjet Z6200 permite imprimarea pe hartie foto sau backlit la viteze mult mai mari si la o calitate mult sporita fata de tehnologiile anterioare micsorind totodata costurile de imprimare.

„Ultima generatie de tehnologie de imprimare HP permite clientilor nostri sa evolueze rapid din perspectiva business-ului lor oferind noi produse si servicii ce pot fi scalate odata cu cerintele in schimbare ale clientilor lor," a declarat Santiago Morera, vice presedinte si manager general al Designjet Large-format Printing Solutions, Imaging and Printing Group, HP. „Pentru a intampina aceste cerinte, HP Designjet Z6200 Photo Printer este un adevarat cal de bataie, furnizand viteze mari si productivitate la fiecare aplicatie, inclusiv celor ce asteapta cea mai buna calitate."

 

HP Designjet Z6200 in Romania

Seria de imprimante foto HP Designjet Z6200 va fi disponibila la nivel mondial incepand cu 1 Noiembrie. Grup Transilvae, partener preferat pentru portofoliul de solutii de imprimare de format mare si unic distribuitor HP Industrial Printing Solutions Europe pentru echipamentele de format super-lat, furnizeaza toata gama de imprimante HP Designjet, inclusiv noua serie HP Designjet Z6200. Pretul pentru modelul de 1,067m (42-inch) este 9.970€ (fara TVA) iar pentru varianta de 1,524 (60-inch), 17.100€ fara TVA.(3) 

Pentru orice detalii despre noile echipamente HP Designjet si posibilitatile de finantare contactati echipa Grup Transilvae prin email sales@transilvae.ro, telefon 021-456-1232, sau pe Twitter la www.twitter.com/transilvae

Mai multe informatii despre noua serie de imprimante foto HP Designjet Z6200 sunt disponibile si pe www.transilvae.ro ,  www.hp.com/go/designjet, Twitter (www.twitter.com/hpgraphicarts) si Facebook (www.facebook.com/HPdesigners).

(1) Pe baza specificatiilor de producator publicate incepand cu iunie 2010.
(2) Optzecisiopt de procente acoperire pentru sistemele PANTONE MATCHING SYSTEM® si PANTONE GOE®, bazat pe testarile interne HP (certificarea PANTONE® a rezultatelor HP este in asteptare).
(3) Grup Transilvae ofera posibilitatea achizitionarii echipamentelor HP Designjet prin intermediul unui program de finantare. Pentru mai multe detalii contactati echipa Grup Transilvae la datele de contact specificate mai sus.