Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

HP a lansat prima serie de imprimante 3D

22.04.2010

Primele imprimante 3D din portofoliul gigantului HP au fost lansate ca parte din gama Designjet. Noua serie de imprimante include doua echipamente, HP Designjet 3D (CQ656A) si HP Designjet Color 3D (CQ655A), acesta din urma oferind posibilitatea producerii de modele la dimensiuni mai mari si utilizarii unei game de materiale plastice in diferite culori.

Aceste echipamente sunt folosite pentru crearea de modele tridimensionale din plastic direct din design-uri digitale 3D prin tehnologia Fused Deposition Modeling (FDM) ce presupune realizarea strat cu strat a formelor dintr-un plastic special. Straturile au o grosime de 0.254mm si este posibila crearea de modele functionale complicate, din mai multe parti sau cu parti mobile.

Imprimantele HP 3D sunt rezultatul aliantei cu Stratasys, liderul de pe piata producatorilor de sisteme de imprimare 3D. "Aceasta este doar prima etapa din strategia noastra; este o viziune pe termen lung ce implica aducerea in mainstream a prototipurilor 3D" a declarat Phil Oakley, manager de vanzari HP Designjet. 

Noile echipamente vizeaza domeniul medical, educational si nu in ultimul rand design-ul mecanic (MCAD - mechanical computer aided design) unde HP tinteste catre o cota de piata de 70%, similara pozitiei companiei in piata CAD 2D.

Modelul de baza al seriei, HP Designjet 3D, poate crea obiecte cu dimensiuni maxime de 203x152x152mm si urmeaza a fi livrate in Europa incepand cu luna mai la un pret aproximativ de 13.000 Euro. HP Designjet Color 3D permite modele de 203x203x152mm si va putea fi achizitionat pentru aproximativ 17.000 de euro.