Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

HP lanseaza prima tehnologie de imprimare HP Latex pe suporturi rigide

23.03.2018

Inovatia HP White Latex Ink ofera alburi lucioase impreuna cu cele mai vibrante culori in domeniul imprimarii rigide

HP Inc. a prezentat pentru prima data lISA Sign Expo HP Latex seria R, prima tehnologie latex de la HP capabila sa tipareasca pe medii flexibile sau rigide cu cerneala Latex HP. Seria HP Latex R introduce cele mai vibrante culori in lumea tiparului pe suport rigid si da startul unui nou inceput in ceea ce priveste optiunile de tipar cu alb odata cu lansarea: HP Latex White Ink.

Echipata cu un set singular de cerneala cu saseculori, tehnologia seriei HP Latex R ofera calitate fara precedent la viteza mare si reprezinta prima tehnologie latex cu adevarat hibrida care aduce tehnologia recunoscuta a HP din mediul flexibil in cel rigid.

Seria HP Latex R vine cu o calitate deosebita pentru o gama larga de suporturi flexibile precum placi de spuma, PVC, carton, polipropilena, plastic, aluminiu, lemn sau sticla.

Spre deosebire de tehnologia de tipar UV, care creeaza un strat gros ce acopera tot materialul si are nevoie de timp de uscare, cernelurile pe baza de apa de la HP pastreaza textura substratului si ofera un tipar fara miros, care este sigur pentru mediu, dar mai ales pentru operator.


Seria Latex R de la HP se remarca prin faptul ca stabileste noi standarde in industrie in materie de calitate si pentru ca permite furnizorilor de servicii de imprimare calitate extraordinara pe medii flexibile sau rigide. Clientii nostri isi pot extinde oferta cu noi aplicatii de valoare mare si in acelasi timp sa deschida o noua usa catre idei creative si concepte pentru sign & display care le ofera clientilor mai multa valoare.", a spus Santi Morera, Global Head and General Manager, Graphic Solutions Business, HP Inc.

Rezolvand una dintre cele mai mari provocari din industrie, White Latex Ink de la HP are un sistem inovator care recircula cerneala alba intre sistemul de livrare a cernelii si capul de imprimare pentru apreveni sedimentarea acesteia. Are, de asemenea, un sistem unic de stocare care o agita automat atunci cand cerneala nu este folosita pentru a minimaliza rebuturile. Pentru prima data, sistemul inovator HP Latex White Ink produce o culoare cu adevarat alba, care nu se ingalbeneste in timp, asa cum fac cernelurile UV.

Cerneala alba a reprezentat dintotdeauna o problema pentru industria noastra. In mod normal, pentru aceasta se folosesc particule de pigment mai mari si mai grele, care de multe ori infunda capetele de print sau mixtura opaca se separa si se precipita pe fundul rezervorului de cerneala. Pana acum, solutia cea mai la indemana era sa agiti rezervoarele fizic. Prin investitia HP in inovatie chimica si inginereasca, solutia cu cerneala alba HP Latex R reprezinta o adevarata revolutie in industrie" a spus Thom Brown, Chief Inkologist la HP.

Seria HP Latex R va fi disponibila in cursul trimestrului 3 al anului 2018, iar lansarea se va desfasura in luna mai la FESPA din Berlin, Germania.