Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Industria tipografica din Romania are Comitet Tehnic de Standardizare

16.02.2011

Sursa articol: Print Magazin 

Miercuri 9 februarie 2011 a avut loc la sediul ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania) din Bucuresti sedinta de constituire a Comitetului Tehnic „ASRO/CT 382 - Tehnologie Grafica" - avand comitet international corespondent „ISO/TC 130 - Graphic Technology".

Evenimentul are o importanta cruciala pentru istoria industriei grafice romanesti a ultimilor 20 de ani, dat fiind faptul ca este primul demers serios care incearca sa puna ordine in vidul informational datorat disparitiei standardelor STAS folosite cu ani in urma de industria tipografica romaneasca, a haosului provocat de aparitia noilor tehnologii grafice digitale dar si de nevoia de alinire la standardele ISO de profil adoptate la nivel modial. in plus, prin organismul proaspat infiintat, industria tipografica are posibilitatea de a fi reprezentata la nivel international in comitetul tehnic TC 130.

Constituirea Comitetului Tehnic CT 382 a fost hotarata de ASRO ca urmare a interesului exprimat de Asociatia Tipografilor „Transilvania" (ATT) si a agentilor economici interesati de standardizare in domeniul tehnologiei grafice. De asemenea, actiunea este sprijinita de mai multi profesionisti de marca din industria poligrafica nationala, de marii producatori de echipamente si consumabile tipografice, din care-i enumeram pe Heidelberg, Siko Romania (agentul KBA), Sunchemical sau Druckfarben, dar si de mari tipografii cum ar fi Infopress Group, EDS Romania sau Best Print.

In numar de 17, membrii „CT 382 - Tehnologia Grafica" sunt, in ordine alfabetica, urmatorii: Mircea Abaitanci, Titi Amzar (Print Magazin), Dragos Balan (Grafica si Tipar srl), Bogdan Breazu (ISM), Dan Ciobotaru, Zoica Cojocaru (Critical Projects srl), Martin Csuros (Spectrograf srl), Mihai Florescu (Best Print Services), Mirela Marica (ATT), Liliana Mosoi (Druckfarban Romania), Radu Pavel (Heidelberg Druckmaschinen Romania), Dorin Pitigoi (Color Service Transilvae), Iulia Popa (Sun Chemical srl), Laszlo Porsche (Infopress Group), Szabo Benczo Laszlo (EDS Romania), Karoly Racz (Siko Romania) si Dan Racean. (Print Consult 2003 srl).

(continuare articol pe www.print-magazin.ro)