Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Interviu Matei Apostolescu - freelance illustrator digital artist

16.11.2010

Sursa: Universign

„Printul pe sticlă si pe lemn mi se par inventii extraordinare"

Matei Apostolescu este cel mai mare ilustrator roman de arta digitala de nivel mondial. Intr-un clasament realizat revista Computer Arts, cea mai importanta care promoveaza domeniul artelor digitale, Apostolescu s-a aflat in topul celor mai buni 10 designeri din lume, iar lucrarea lui, „123fourFIVE”, a fost pusa pe coperta celebrei publicatii, fiind considerata „un experiment realizat prin combinarea mai multor stiluri, grafica traditionala si digitala, graffiti si desene naive, folosind Photoshop, Illustrator, creioane colorate si pix”.

Desi are doar 26 de ani si nu are studii in domeniul picturii, aceste lucruri nu l-au impiedicat sa devina atat de cunoscut pentru lucrarile sale cu continut ludic, dar si pline de tragism in acelasi timp. A inceput sa lucreze proiecte publicitare la initiativa Coca Cola pentru o campanie desfasurata in Londra. Apoi si-a adaugat in portofoliu lucrari publicitare pentru alte nume mari, cum ar fi The Royal Magazine, Hugo Boss, People Like Us Collective.

Intalnirea lui Apostolescu cu productia publicitara a avut loc prin decorarea standului Grup Transilvae de la Digital Print&Sign 2010. Interviul de fata incearca sa exploreze ideile ilustratorului roman despre publicitate si productia publicitara, despre noile descoperiri in domeniul printului care l-ar putea inspira in realizarea de noi lucrari.

[...]

In 2006 ai ilustrat campania The Coke Side of Life din Londra. Cum au ajuns la tine reprezentantii Coca Cola sa faci imagini pentru campania lor?

Am fost “descoperit” de o agentie de head hunting, cred ca le-au placut formele si mai ales paleta cromatica pe care o folosesc. Proiectul a fost unul mai degraba artistic si a constat intr-o expozitie de grup condusa de sir Peter Blacke.

[...]

Constituie o sursa de inspiratie pentru proiectele tale viitoare echipamentele, materialele, tehnicile de imprimare despre care ai aflat lucrand pentru Grup Transilvae si vizitand targul? Ai in plan lucrari care pornesc de la informatiile acumulate?

Am fost foarte impresionat de ultimele tehnologii HP pe care cei de la Grup Transilve le prezentau. In special de printul pe sticla si pe lemn, care mi se par inventii extraordinare. Lucrez deja la cateva lucrari pe care le vad foarte bine imprimate pe sticla.

 

Sa vorbim putin şi despre standul Grup Transilvae de la Digital Print&Sign pe care l-ai decorat. Ai avut un brief pe care a trebuit sa il respecti? Crezi ca se poate crea oportunitatea artistica de imbinare ceva mai serioasa a artei digitale cu productia publicitara?

Cred ca arta digitala are de beneficiat din tehnologia de print de ultima ora .A fost un proiect "fulger" si cred ca am aflat foarte multe.Ce m-a atras in acest proiect cel mai mult a fost indrazneala celor de la Grup Transilve care au avut curajul sa gandeasca in afara tiparelor corporate si sa mearga pe o varianta care sa includa o viziune ceva mai larga asupra beneficiilor acestor noi tehnologii de print. Brief-ul a fost unul singur: standul trebuia sa arate "trasnet" si sa atraga atentia oricarui vizitator, a fost exact genul de proiect care imi place, cu multa libertate artistica, si executat excelent de cei de la Grup Transilvae (apropos, intr-un timp record!).
 

Citeste interviul complet pe www.universign.ro