Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Latex: noul standard in imprimarea large-format

10.07.2010

HP a anuntat lansarea pe piata a doua noi imprimante ce incorporeaza tehnologia revolutionara HP Latex: HP Scitex LX800 si HP Scitex LX600. Alaturi de HP Designjet L25500, se contureaza un nou standard in industria imprimarii de format lat si super-lat ce ofera noi oportunitati si posibilitatea cresterii profitabilitatii.

Echipamentele ce utilizeaza cernelurile pe baza de apa HP Latex reprezinta in acest moment cea mai buna alternativa de inlocuire a tehnologiilor pe baza de solvent.

„Latex" se refera la un polimer sintetic, non-alergenic, dezvoltat special pentru imprimarea cu jet de cerneala. Cernelurile HP Latex se constitue dintr-un vehicul de cerneala lichida care transporta polimerul latex si particule de pigment la suprafata mediului de imprimare. Formula cernelii are la baza apa (pana la 66%) in combinatie cu alti compusi si aditivi specifici cernelurilor pe baza de apa. Proprietatile fizice si chimice ale acestui vehicul sunt esentiale pentru obtinerea picaturilor si controlul interactiunii cerneala-media. Astfel se obtin aproape toate beneficiile tehnologiei cu cerneluri pe baza de solvent eliminand problemele tipice legate de mediu, sanatate si siguranta.

Cu cernelurile HP Latex se produc printuri fara miros, fara emisii toxice periculoase (compusi volatili organici - VOC), ce nu au nevoie de timp suplimentar de uscare, fiind gata de laminare sau alte prelucrari imediat ce ies din imprimanta. Nefiind necesara ventilatie speciala, manevrare speciala, cernelurile fiind non-toxice si neinflamabile, este facilitata crearea unui mediu de lucru substantial imbunatatit.

La introducerea pe piata a tehnologiei Latex, principalul argument in favoarea ei a fost impactul redus asupra mediului. Producatorul HP adauga insa alte doua atribute esentiale: versatilitatea aplicatiilor si usurinta in utilizare.

La IPEX 2010 HP si-a consolidat gama de imprimante Latex prin lansarea a doua noi echipamente: HP Scitex LX800 si HP Scitex LX600, alaturi de HP Designjet L25500. Imprimantele au la baza o tehnologie stabila, dedicata furnizarii de noi oportunitati de afaceri prin extinderea gamei de aplicatii indoor si outdoor. De la tapet sau decorari interioare la backlit, textile sau bannere, versatilitatea celor 3 echipamente Latex este impresionanta.

HP Scitex LX800 are dimensiunea de 3,2m si este cel mai mare si cel mai productiv echipament cu cerneala Latex ce ofera in acelasi timp o calitate exceptionala a imaginii. Permite utilizarea de rola colectoare la imprimare sau direct roll-to-freefall, avand inclus un Kit pentru imprimarea dual roll. Provocarea este scaderea costurilor de productie concomitent cu exinderea gamei de materiale utilizate si furnizarea de aplicatii high quality cat mai variate. Scitex LX800 si cerneala pe baza de apa, HP Latex, reprezinta o solutie pentru aceasta provocare; va permite castigarea de noi clienti si recunoasterea calitatii inalte a imprimatelor oferite la preturi competitive.

Sursa articol: Universign, nr. 35/2010