Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

MGI prezinta la LabelExpo o noua presa cu imprimare din rola

21.09.2017

LabelExpo 2017 - inovația adusă la nivel mondial de către MGI, noua presă cu imprimare din rolă, care integrează imprimarea de înaltă definiție în 4 culori, înnobilarea și finisajul.

Noul JETvarnish 3D Web Color+ este prima presa digitală din rolă care oferă la nivel mondial pieței de etichete o soluție completă în linie fără pregătire și instrumente:

- Imprimare high definition 4C (3600 dpi)


- Toner uscat


- Date variabile

- Efecte 2D, efecte 3D (tactile cu efect de emboss), lăcuire selectivă UV (până la 232 Microni)

- Hotfoil digital

- Stanțare semi-rotativă

Lider mondial pe piața echipamentelor care folosesc tehnologia inkjet, cu un portofoliu de 4 prese (atât din coală cât și din rolă), MGI introduce pentru prima dată la LabelExpo o nouă inovație pentru piața de etichete și carton pliabil (Stand 8C51-8C52).

MGI, pionier al preselor digitale «combinate» 

JETvarnish 3D Web Color+ este prima presă de imprimare din rolă "all-in-one" de pe piață. Această nouă presă include imprimarea cu toner 4C, lăcuire selectivă sau Relief Ink Jet Varnish (imprimare cu jet de cerneală în relief). Hotfoil: totul în format digital cu personalizare dacă este necesar, tăiere in linie, tăiere și rebobinare.

"Acum un an, lansarea tehnologiei Meteor Unlimited Color de la Drupa, o presă digitală alimentată cu folii integrate, în linie, hotfoil digital, a reprezentat un adevărat progres tehnologic pe piața de tipărire ca primă presă digitală "all-in-one", explică Edmond Abergel, CEO al MGI. 

"Acest echipament este un mare succes și a generat un interes deosebit din partea clienților noștri de pe piața de etichete. Ei voiau să beneficieze de același concept integrat precum cel al presei JETvarnish 3D Web".

O tehnologie de imprimare 4C dovedită

În căutarea unei soluții industriale fiabile și eficiente, care să ofere producătorilor noștri dornici să utilizeze de îndată presele operaționale, MGI a ales o tehnologie de imprimare digitală dovedită. O alegere ușoară de făcut din moment ce Konica Minolta, partener și acționar major al producătorului francez, deține tehnologia tonerului digital. 

Integrarea tehnologiei de imprimare "Color+" 4C pe JETvarnish Web 3D a permis demonstrarea complementarității echipelor MGI și Konica-Minolta R&D. După cum spune Edmond Abergel: "Pentru a lucra la proiectul JETvarnish 3D Web Color+, am regrupat o echipă de ingineri și tehnicieni din ambele companii în sediul central din Franța. Această colaborare reușită demonstrează eficacitatea și agilitatea asociației noastre și capacitatea noastră de a maximiza evoluția și introducerea pe piață a soluțiilor inovatoare și fiabile în tipărirea industrială"

Înregistrarea perfectă de la prima etichetă cu SmartScanner - MGI

User friendly printr-un ecran de operare tactil și intuitiv, JETvarnish 3D Web Color+ poate fi setat în doar câteva minute.

Aplicarea lacului și a foliei UV este perfectă și nu necesită alte unelte. Presa poate încorpora orice substrat pre-imprimat în ofset, flexo sau digital, cu sau fără date variabile.

"Această tehnologie unică brevetată procesează 5 mii de miliarde de operațiuni pe secundă (5 téraFLOPS). Datorită scanerului AIS, orice efect 3D și folii digitale înregistrate sunt gata imediat. Puteți uita de instrumentele scumpe sau de pierderile de materialele." explică Edmond Abergel.

JETvarnish 3D Web Color+ face posibilă imprimarea cu sau fără date variabile de la o probă la o producție completă a etichetei.

O soluție completă, de la tratamentul de suprafață până la rolele de etichete tăiate și derulate!

JETvarnish 3D Web Color+ permite configurarea aplicațiilor prime flexo pe o varietate de substraturi: de la hârtie la carton sintetic și ușor.

JETvarnish 3D Web Color+ viteza de producție pentru 4C și înnobilarea cu lac și folie este între 10 m/min și 20 m/min pentru 1200x1200 dpi rezoluția de 8 biți (echivalent cu 3600 dpi) pe o lățime a rolei de 330 mm. 

Viteza fără imprimare 4C poate fi de până la 42 m/min și lățimea până la 420 mm.

Este posibilă înnobilarea ... cu date variabile! 

JETvarnish 3D Web Color+ permite crearea unor elemente complexe de decorare pe un strat UV cu suprafață netedă sau în relief, hotfoil digital, ștanțare sau holograme - manipulate cu date variabile sau nu.

"Este posibilă acum etichetarea numerelor sticlelor de vin cu hotfoil și holograme de imprimare care încorporează coduri unice pe ambalaje", a declarat Edmond Abergel, concluzionând: "JETvarnish 3D Web Color+ creează o adevărată revoluție pe piața de imprimare din rolă.

Cu ajutorul JETvarnish 3D Web Colours+ eticheta se remarcă imediat de pe rafturi, cu efecte vizibile asupra multor substraturi care pot fi produse ușor și economic. 

Descoperă JETvarnish 3D Web Color+ în cadrul târgului LabelExpo 2017 la standul 8C51-8C52, în perioada 25-28 Septembrie în Bruxelles!