Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

MGI prezinta viitorul imprimarii la Drupa 2016

25.05.2016

MGI Digital Technology, producătorul francez de prese digitale de tipar şi soluţii inovatoare de finisare, a anunţat că va prezenta noi produse importante pentru aplicaţiile digitale şi ofset, în exclusivitate la Drupa 2016 în Düsseldorf, Germania, 31 Mai - 10 Iunie. (Hala 5, Stand D21).

 

  • AIS SmartScanner© - Lansare în permieră internaţională a sistemului de aliniere a colii fără atingere

Inteligenţa Artificială care vă ajută

MGI AIS este un sistem revoluţionar de aliniere pentru industria de tipar şi finisare:

  • Elimină peste 80% din timpul de pregătire al operatorului, petrecut cu procese de aliniere şi reduce dramatic pierderile aferente finalizării lucrării;
  • Permite integrarea rapidă şi fără probleme a fluxului de lucru printr- un proces de configurare simplu, automat de "scanare şi aliniere";
  • Asigură ROI prin timpul de funcţionare sporit, debitul îmbunătăţit, finalizarea mai rapidă a lucrărilor şi productivitatea mai bună;
  • Elimină costurile inutile aferente operatorilor şi pierderile rezultate din pregătirea hârtiei, asociate proceselor de configurare analogice.

Sistemul AIS foloseşte inteligenţa artificială pentru a realiza automat alinierea pentru lăcuire şi folio la cald, pentru gestionarea capetelor cu jet de cerneală şi a fiecărei coli de hârtie. Acesta este pe deplin compatibil cu lucrările cu date variabile - Variable Data Finishing (VDF). Cu ajutorul imaginilor printurilor şi a algoritmilor de sincronizare a cernelii, sistemul exclusiv, patentat AIS rulează la mai mult de 5.000 de miliarde de operaţiuni pe secundă. Fără intervenţia operatorului şi fără o scădere a vitezei de alimentare, face corecţii şi ajustări pentru orice defecte generate de tirajul original de imprimate ofset sau digital sau de procesul de laminare ulterior.

La Drupa 2016, peste cinci AIS SmartScanners vor fi prezentate, în mai multe configuraţii  MGI JETvarnish.

 

  • Meteor Unlimited Colors© - Presă digitală cu aplicare de folio la cald în linie, care dispune de sistemul exclusiv Authentication Hologram Digital Printing (AHDP©)

Această integrare unică a preselor digitale MGI şi a tehnologiei iFOIL de aplicare folio la cald creează un nou spectru de culoare ce oferă calităţile reflectorizante ale foliilor metalice colorate. Folia se poate tipări cu toner CMYK, pentru a crea diverse culori şi efecte de strălucire. Poate fi produs un număr practic nelimitat de culori. Imprimarea printr-o singură trecere şi înnobilarea prin folio crează numeroase noi oportunităţi de afaceri. Seria de produse Meteor Unlimited Colors crează aplicaţii cu efecte incredibile pe hârtii netratate şi texturate, precum şi pe hârtii tratate şi ofset.

AHDP©, un sistem exclusiv şi patentat MGI, produce la cerere imprimeuri holografice cu presele Meteor Unlimited Colors, toner special formulat şi folii. Efectele holografice digitale oferă opţiuni de autentificare pentru securitate personalizate la o fracţiune din costurile tradiţionale. Aceasata metodă de prevenire a produselor contrafăcute este acum accesibilă din punct de vedere economic, fără a fi nevoie de matriţe costisitoare şi procese de prelucrare de lungă durată. AHDP funcţionează de asemenea împreună cu Variable Data Printing (VDP),  pentru a crea aplicaţii unice de identificare a documentului.

Cu mai multe configuraţii disponibile pentru presă digitală, seria Meteor Unlimited Colors poate suporta hârtie cu dimensiune de până la 330 x 1200 mm (13"x47"), cu greutate de până la 400 gsm (16 pt) şi o largă varietate de plicuri.

 

  • ALPHAJET B1+ - Presă digitală inkjet UV cu alimentare în coală, format B1

Înnobilarea digitală şi electronicele imprimate, încorporate în aceeaşi platformă

ALPHAJET reprezintă un nou tip, inovativ şi puternic, de presă digitală cu jet de cerneală. Pentru prima oară în întreaga industrie, un echipament de imprimare îmbină puterea de producţie şi creativitatea vizuală a artelor grafice cu ştiinţa industrială în imprimarea electronicelor, pentru a crea o soluţie de tehnologie cu adevărat unică - în special pentru pieţele de producţie digitală a ambalajelor şi etichetetelor, aflate în creştere rapidă.

ALPHAJET este o presă digitală B1 cu alimentare în coală, cu dimensiuni de până la 75x120 cm (29,5"x47"). Acesta utilizează cea mai nouă tehnologie MGI cu jet de cerneală, pentru a produce cu 4 până la 8 culori UV. Dispunând de o varietate de configuraţii opţionale, ALPHAJET poate aplică de asemenea lăcuire selectivă UV, 2D / 3D, precum şi efecte speciale realizate cu folio la cald.

Una dintre opţiunile tehnologice avansate oferă o soluţie dedicată pentru imprimarea inteligentă (de exemplu, antene RFID). Acest modul utilizează cerneala conductoare dezvoltată împreună cu AGFA.

 

În plus fată de aceste produse, MGI va prezenta linia sa completă de noi echipamente de imprimare digitală şi de finisare, inclusiv JETvarnish 3D Evolution, o soluţie de lăcuire selectivă UV şi folio digital până la format B1. Întreaga familie de prese digitale Meteor şi fabrica de carduri cu jet de cerneală JetCard 3D vor fi, de asemenea, prezentate în cadrul demonstraţiilor live. Toate produsele MGI vor fi disponibile pentru demonstraţii live continue pe întreg parcursul expoziţiei, la standul MGI din Hala 5 - D21.

 

Grup Transilvae este distribuitorul în România a soluţiilor pentru tipar digital şi finisare MGI.

Pentru informaţii suplimentare privind noile echipamentele MGI, vă rugăm să ne contactaţi: 

Tel.: +4(0)744 502 224 | sales@transilvae.ro | www.transilvae.ro