Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

MGI si Konica Minolta au anuntat incheierea unei aliante strategice

20.01.2014

PARIS - 20 Ianuarie 2014 si TOKYO - 21 Ianuarie 2014 - Konica Minolta si MGI Digital Graphic Technology (MGI) au anuntat incheierea unui acord prin care Konica Minolta va achizitiona 10% din actiunile MGI, in valoare de 13,7 milioane de EUR, printr-o majorare de capital prin aport de capital privat. Aceasta investitie va fi dedicata stimularii cresterii viitoare si este parte a unei viziuni pe termen lung comune de stabilire a unei prezente mai puternice pe piata profesionala de tipar digital.

Bazandu-se pe o relatie puternica care a durat mai mult de un deceniu, cei doi parteneri au consimtit sa-si extinda colaborarea, intrand intr-o alianta strategica care influenteaza atat co-dezvoltarea cat si co-marketing-ul produselor existente si viitoare.

Konica Minolta si MGI vor dezvolta astfel noi oportunitati reciproc avantajoase, construind pe baza traditiilor puternice si realizarilor dovedite in domeniul inovatiilor si serviciilor, pentru a crea un efort comun puternic care va permite succesul pe termen lung.

Acest acord va permite:

         - Cresterea MGI in calitate de jucator global, prin castigarea unei expuneri suplimentare sustinute de reputatia si pozitionarea detinute de Konica Minolta la nivel mondial;

         - Valorificarea expertizei in domeniul tiparului digital si a capacitatii de inovare detinute de MGI;

         - Ambele companii se vor dedica extinderii vanzarilor de produse existente si viitoare, inclusiv vanzarea liniei de prese digitale MGI Meteor (dar fara a se limita la aceasta).

Ca parte a acestei aliante, MGI isi va mentine independenta si autonomia in definirea unei axe strategice, in mijlocul unei industrii aflate intr-o dezvoltare rapida.

Edmond Abergel, CEO si Presedinte MGI: "Suntem foarte fericiti si mandri, deoarece Konica Minolta ne-a recunoscut realizarile si capacitatea noastra unica de a inova. Aceasta alianta strategica va sta la baza dezvoltarii solutiilor digitale inovatoare de maine pentru industria de arta grafica si electronice imprimate".