Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

MGI va prezenta la Drupa 2012 noul JETvarnish

24.04.2012

BUCUREŞTI, România, 24 aprilie 2012 - Producătorul francez de soluţii pentru tipar digital şi finisare MGI Digital Graphic Technology va prezenta în premieră mondială la Drupa 2012 (3-16 mai, Düsseldorf) noul JETvarnish 3D® cu lăcuire selectivă UV inkjet, cu viteză de producţie sporită şi opţiune dinamică de embosare selectivă 3D.

Noul echipament elimină compromisul pe care profesioniştii din domeniul artei grafice trebuie să îl facă, alegând între viteza de producţie a lăcuirii selective UV şi grosimea acesteia.

JETvarnish 3D depăşeşte limitele lăcuirii selective UV tradiţionale, datorită efectului 3D care variază în grosime în funcţie de cerinţele aplicaţiei, furnizând un avantaj unic materialelor finite atât din punct de vedere vizual cât şi din punct de vedere tactil.

Cu o creştere semnificativă a vitezei de până la 3000 de coli pe oră (52x105 cm / 20x42''), JETvarnish 3D poate lăcui UV de 3 ori mai rapid decât predecesorul său JETvarnish, fiind complementar atât cu maşinile de tipar digital cât şi cu cele de tipar offset.

JETvarnish 3D suportă dimensiuni pornind de la A3 / 11,69 x 16,54" până la 52 x 105 cm / 20 x 42", la o greutate între 135 şi 500 g / m² şi poate tipări integral cu date variabile, deschizând calea către aplicaţiile de lăcuire UV personalizate.

Un diferenţiator ideal pentru dezvoltarea unei afaceri, JETvarnish 3D aduce avantaje ce pot schimba industria tiparului industrial comercial:

·         Lăcuire selectivă UV şi flood;

·         Lăcuire selectivă 3D cu embosare de grosime variabilă;

·         Producţie variabilă, de la un singur material la mii de materiale tipărite;

·         Necesităţi minimale de pregătire a tiparului datorită absenţei plăcilor, ecranelor şi a necesităţii curăţării între job-uri;

·         Margine crescută a profitului;

·         Protejarea mediului înconjurător datorită reducerii drastice a materialelor brute, deşeurilor şi consumabilelor asociate în mod tradiţional cu acest proces;

JETvarnish 3D va fi prezentat la Drupa în standul B24 din hala 4 şi va intra în producţie începând cu toamna acestui an. JETvarnish 3D este cel de-al doilea echipament care va fi lansat în premieră la Drupa de către producătorul francez, primul fiind ALPHAJET B2, anunţat în prealabil. Cu o viteză de producţie de până la 3000 de coli/oră pe format de până la 52 x 74 cm, ALPHAJET imprimă în 6 culori şi lac UV la o rezoluţie de până la 1200 x 1200 dpi şi utilizează tehnologia jet de cerneală MGI, recompensată cu numeroase premii.