Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Noi oportunitati de crestere pentru industria grafica

01.06.2010

Producatorul american de echipamente de imprimare de format mare Hewlett Packard isi extinde portofoliul de echipamente destinate industriei grafice venind in intampinarea clientilor cu noi solutii de imprimare large-format ce imbunatatesc performantele si permit intrarea in noi arii de aplicatii.

Compania a prezentat doua noi echipamente din seria HP Scitex ce folosesc cernelurile pe baza de apa HP Latex, o noua imprimanta entry-level flatbed si o noua versiune a imprimantei TurboJet UV TJ8600. Noile solutii au fost lansate la IPEX 2010 unde HP are cel mai mare stand din cadrul targului si cel mai extins portofoliu de tehnologii de imprimare digitala in prezentare. Acesta include simulari de fluxuri de productie si prezentari pentru clienti a unei game variate de aplicatii reale. Noile echipamente HP Scitex promoveaza pe piata de signalistica cernelurile HP Latex.

HP a prezentat noile modele de imprimante large-format HP Scitex ce utilizeaza cerneala revolutionara Latex: echipamentul de 3,2 m (126-inch) HP Scitex LX800 si cel de 2,6 m (104-inch) HP Scitex LX600.

Ca cel mai mare, cel mai productiv echipament cu cerneala HP Latex pana la momentul de fata, imprimanta HP Scitex LX800 seteaza un nou standard de calitate a imaginii pentru piata de productie industriala large-format. Are capacitati roll-to-free fall, roll-to-collector si dual-roll (cu role de pana la 1,52m/60-inch, de diametre diferite, gratie unui mecanism cu diferential). LX800 produce rezultate de inalta calitate cu o rezolutie de pina la 1.200 dpi la viteze de la 88 m²/hr. (947 ft²/hr.) pentru billboard-uri outdoor si 45 m²/hr. (484 ft²/hr.) pentru aplicatii indoor, cu o viteza maxima de 177mp/hr intr-o singura trecere şi permite imprimarea de materiale textile fara suport datorita unui sistem de colectare a cernelii.

"Beneficiile aduse de HP Scitex LX800 portofoliului nostru au depasit cu mult investitia" a spus Vicente Verdu, manager de vanzari la compania cu sediul in Barcelona, Verdúdigital. "Am atras multi noi clienti prin atingerea unei calitati a imaginii deosebite 2/2 concomitent cu satisfacerea cerintelor clientilor nostri de reducere a costurilor."

HP si-a extins gama de imprimante UV prin HP Scitex FB500

Noul printer flatbed UV, FB500, permite specialistilor in imprimare digitala si serigrafie, shop-urilor de signalistica si afisaj sau firmelor mari de productie sa internalizeze capacitatea de imprimare pe materiale rigide. Noul flatbed are o latime de imprimare de 163 cm (64-inch) si capacitati optionale de cerneala alba (cu o solutie inovatoare de omogenizare permanenta) precum şi de imprimare roll-to-roll, adresandu-se astfel unei game foarte largi de aplicatii.

In plus, permite monitorizarea online de la distata prin intermediul HP Embedded Web Server si a camerei montate pe echipament. Sistemul de avans vacuumatic şi alimentare cu media in timpul imprimarii mareşte semnificativ productivitatea şi permite prelucrarea de precizie cu rezolutii pana la 1200dpi şi viteze pana la 37mp/hr. inclusiv pentru materiale grele.

Pentru a citi articolul complet vizitati www.universign.ro