Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

PANTONE a lansat culoarea anului 2019

06.12.2018

PANTONE 16-1546 Living Coral, o nuanta de portocaliu-piersica usor aurie, care denota optimism, a fost aleasa de Pantone drept culoarea anului 2019.

Ca reactie la atacul tehnologiei digitale si social media care se strecoara din ce in ce mai mult in viata noastra de zi cu zi, cautam experiente autentice si captivante care ne conecteaza si ne permit intimitate. 

Sociabil si plin de viata, captivanta natura a PANTONE 16-1546 Living Coral saluta si incurajeaza activitatea voioasa si usoara. Simbolizand nevoia noastra innascuta de optimism si bucurie, PANTONE 16-1546 Living Coral intruchipeaza dorinta noastra pentru expresia jucausa.

Reprezentand fuziunea vietii moderne, PANTONE Living Coral este o culoare pe care o intalnim in mediul nostru natural si, in acelasi timp, este o prezenta plina de viata in social media.

PANTONE 16-1546 Living Coral emite aspectele dorite, familiare si energizante ale culorii gasite in natura. Glorioasa, dar, din pacate, mai dificil de sesizat, fiind prezenta mai degraba sub apa, aceasta culoare insufletita si efervescenta fascineaza ochiul si mintea. Situata in centrul ecosistemului nostru natural stralucitor si cromatic, PANTONE Living Coral evoca modul in care recifele de corali ofera adapost culorilor variate. 

 

Despre culoarea Pantone a anului

Timp de 20 de ani, Culoarea Anului Pantone a influentat deciziile de dezvoltare si cumparare a produselor in mai multe industrii, inclusiv in moda, mobilier si design industrial, precum si produse, ambalaje si design grafic.

Procesul de selectie a culorii anului necesita o deosebita atentie si o analiza a tendintelor. Acestea pot include industria de divertisment si productia filmelor, colectiile de arta care calatoresc si artistii noi, moda, toate domeniile de design, destinatii de calatorie populare, precum si noi stiluri de viata si conditiile socio-economice. Influentele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi si efecte care influenteaza culoarea, platformele sociale relevante si chiar evenimentele sportive viitoare care capteaza atentia in intreaga lume.

 

Despre Institutul Pantone Color TM

Pantone Color Institute este unitatea de afaceri din Pantone care evidentiaza culorile de top ale sezonului, previzioneaza tendintele culorilor globale si ofera consultanta companiilor cu privire la culoarea identitatii vizuale a produselor si marcii. Prin previziunile de tendinta sezoniere, psihologia culorilor si consultarea culorilor, partenerii Pantone Color Institute, impreuna cu brandurile globale, isi exercita puterea, psihologia si emotia de culoare in strategia lor de design.

 

Pentru oferta completa Pantone, accesati shop.transilvae.ro