Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Pantone anunta culoarea anului 2012

10.01.2012

BUCURESTI, Romania, 10 Ianuarie 2012 - Pantone, autoritatea globala in domeniul culorilor si a standardelor profesionale de culoare din industria modei, a anuntat PANTONE® 17-1463 Tangerine Tango, o nuanta vivace si ispititoare, ca fiind culoarea anului 2012.

Culoarea anului 2011, PANTONE® 18-2120 Honeysuckle, ne-a incurajat sa facem fata provocarilor cu incredere si vigoare. Tangerine Tango, un portocaliu rosiatic plin de verva, continua sa ne asigure aceasta energie.

De-a lungul ultimilor ani, portocaliul a crescut in popularitate atat in randul designerilor cat si in randul iubitorilor de moda. Designerii prezentati in PANTONE Fashion Color Report Spring 2012, inclusiv Tommy Hilfiger, Nanette Lepore, Cynthia Steffe by Shaun Kearney, Elie Tahari si  Adrienne Vittadini, vor utiliza acest portocaliu ispititor in colectiile din aceasta primavara.

O reinterpretare energica a nuantelor traditionale specifice toamnei, Tangerine Tango va fi preluat cu succes si in colectiile de sfarsit de an.
Culoarea este castigatoare si in tendintele in machiaj prin versatilitate, fiind exotica, dar calda si prietenoasa in acelasi timp: poate fi utilizata cu succes atat pe buze, obraji si unghii dar si ca fard de pleoape.

In fiecare an, culoarea anului este selectata in urma unui proces complex, prin care Pantone analizeaza influente din intreaga lume. Acestea pot aparea in industria de divertisment, filme ce sunt in productie, jurnale de calatorii si destinatii la moda, artisti in voga sau diverse conditii socio-economice. Influentele pot aparea de asemena din tehnologie, disponibilitatea unor noi texturi si efecte care pot crea un impact semnificativ asupra culorilor sau din evenimente sportive ce sunt in atentia intregii lumi.  

PANTONE 17-1463 Tangerine Tango este o culoare la care fac referinta toate Librariile PANTONE. Dintre acestea, cele mai utilizate in industria modei sunt: Pantone FORMULA GUIDE Solid Coated & Uncoated, PANTONE PLASTIC Standard Chips, SMART color swatch card, Pantone Color Guide.

Produsele sunt disponibile la partenerul Pantone in Romania, Grup Transilvae - www.transilvae.ro.

 

Despre Grup Transilvae
Grup Transilvae activeaza pe piata din Romania din 1991, oferind solutii de color management pentru clientii care apreciaza importanta culorii corecte in obtinerea unui produs la standarde inalte de calitate, in cadrul unui proces eficient. 

Companiei este distribuitor in Romania a sistemelor de culoare Pantone - mai multe despre Grup Transilvae pe www.transilvae.ro.

Despre Pantone
Pantone Inc., divizie a companiei X-Rite, este autoritatea internationala in domeniul culorilor. De aproape 50 de ani, Pantone inspira profesionistii in design cu produse, servicii si tehnologie moderna in explorarea si exprimarea colorata a creativitatii.

In 1963 fondatorul Pantone, Lawrence Herbert, a creat un sistem inovator de identificare, combinare si comunicare a culorilor pentru a rezolva problemele asociate cu producerea cu acuratete a combinatiilor de culoare pentru comunitatea artelor grafice. Fundamentul sau, faptul ca spectrul de culori este vazut si interpretat diferit de catre fiecare individ, a dus la inovatia PANTONE® MATCHING SYSTEM® - un manual de culoare standardizata in format de paletar.

In prezent, Pantone si-a extins conceptul de sisteme de culoare in alte industrii in care nuantele sunt esentiale, incluzand tehnologia digitala, moda, interioare, plastice, arhitectura si vopsele. Numele Pantone este cunoscut la nivel mondial ca reprezentand limbajul standard pentru comunicarea cu acuratete a culorilor - mai multe despre Pantone pe www.pantone.com.