Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Pantone anunta culoarea anului 2013

06.12.2012

BUCURESTI, România, 07 Decembrie 2012 - Pantone, autoritatea globală în domeniul culorilor și a standardelor profesionale de culoare din industria modei, a anunțat PANTONE 17-5641 Emerald, o nuanță de verde plina de viață, radiantă, luxuriantă, ca fiind culoarea anului 2013.

Culoarea anului 2012, PANTONE 17-1463 Tangerine, un portocaliu roșiatic plin de vervă, ne-a asigurat impulsul de energie necesar pentru a merge mai departe. Smaraldul, un verde viu, puternic, ne oferă echilibru, armonie și o perspectivă optimistă.

Cel mai adesea asociat cu pietre prețioase, smaraldul este perceput ca fiind sofisticat și luxos. Încă din antichitate, această nuanță luminoasă, magnifică a fost asociată cu frumusețea și noua viață în multe culturi și religii. Culoarea simbolizează, de asemenea, creștere, reînnoire și prosperitate - nici o altă culoare nu transmite regenerarea mai mult decât verdele. Timp de secole, multe țări au ales verdele ca simbol al vindecării și al unității.

"Verdele este nuanţa cea mai des întâlnită în natură - ochiul uman vede mai mult verde decât orice altă culoare în spectrul de culori", a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color ®. "Așa cum a facut de-a lungul istoriei, Smaraldul continuă să fascineze și să strălucească. Simbolic, Smaraldul aduce un sentiment de claritate, reînnoire și întinerire, atât de important în lumea atât de complexă de astăzi. Această nuanță puternică și universal atrăgător este preluată cu ușurință atât în modă cât și în designul interior."

În fiecare an, culoarea anului este selectată în urma unui proces complex, prin care Pantone analizează influențe din întreaga lume. Acestea pot apărea în industria de divertisment, filme ce sunt în producție, jurnale de călătorii și destinații la modă, artisti în vogă sau diverse condiţii socio-economice. Influențele pot apărea de asemena din tehnologie, disponibilitatea unor noi texturi și efecte care pot crea un impact semnificativ asupra culorilor sau din evenimente sportive ce sunt în atenția întregii lumi.   

PANTONE 17-5641 Emerald este o culoare la care fac referință toate Librariile PANTONE, inclusiv PANTONE PLUS pentru graphic design.

Produsele sunt disponibile la partenerul Pantone în România, Grup Transilvae - www.transilvae.ro.

 

Despre Pantone

Pantone Inc., divizie a companiei X-Rite, este autoritatea internațională în domeniul culorilor. De aproape 50 de ani, Pantone inspiră profesioniștii în design cu produse, servicii și tehnologie modernă în explorarea și exprimarea colorată a creativității.


În 1963 fondatorul Pantone, Lawrence Herbert, a creat un sistem inovator de identificare, combinare și comunicare a culorilor pentru a rezolva problemele asociate cu producerea cu acuratețe a combinațiilor de culoare pentru comunitatea artelor grafice. Fundamentul său, faptul că spectrul de culori este văzut și interpretat diferit de către fiecare individ, a dus la inovația PANTONE® MATCHING SYSTEM® - un manual de culoare standardizată în format de paletar.

În prezent, Pantone și-a extins conceptul de sisteme de culoare în alte industrii în care nuanțele sunt esențiale, incluzând tehnologia digitală, modă, interioare, plastice, arhitectură și vopsele. Numele Pantone este cunoscut la nivel mondial ca reprezentând limbajul standard pentru comunicarea cu acuratețe a culorilor.

Mai multe despre Pantone pe www.pantone.com.