Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Pantone inspira designerii cu 84 noi culori vii si coperti in editie limitata realizate de artisti

19.03.2014

BUCURESTI, Romania, 19 Martie 2014 - Pantone, o companie X-Rite, autoritatea globala in domeniul culorii si furnizor de standarde profesionale de culoare pentru design, a anuntat astazi adaugarea de 84 de noi culori la PANTONE® PLUS SERIES precum si noile coperti Artist Edition, ce vor fi disponibile pentru o selectie de ghiduri PLUS SERIES.

Cele 84 de noi culori cuprind nuante de rosu si roz precum si o varietate de nuante de albastru vibrant, verde si violet si vor fi disponibile in format cretat si necretat. Alaturi de cele 336 de culori incluse in 2012, PLUS SERIES are acum 1755 de culori in total.

"Timp de peste 50 de ani, Pantone s-a dedicat furnizarii de instrumente menite sa inspire si sa sustina designerii in eforturile lor de a crea lucrari extraordinare, memorabile", a afirmat Karen Lantelme, director de creative marketing, Pantone. "Cele 84 de noi culori impreuna cu copertile Artist Edition, confirma angajamentul nostru catre designeri si sarbstoresc impactul profund al culorii asupra designului".

Copertile Artist Edition prezinta lucrarile a doi artisti din PANTONE Canvas, reteaua gratuita de prezentare de portofolii sustinuta de Behance. PANTONE FORMULA GUIDE si PANTONE SOLID CHIPS vor avea pe coperti operele designerului Tímea Andorka, ce fac parte din proiectul "Optics/Chromatics". Pentru optimizarea impactului vizual, fiecare dintre versiunile FORMULA GUIDE, mai precis versiunea cretata si cea necretata, va avea pe coperta una dintre imagini pentru toate cele sapte ghiduri.

Versiunile cretat si necretat ale PANTONE COLOR BRIDGE® vor avea pe coperti opere ale designerului Yo Az, din proiectul denumit "Rainbow."

Noile produse vor fi disponibile la partenerul Pantone in Romania, Grup Transilvae - www.transilvae.ro.