Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Tehnologia jet de cerneala MGI, distinsa cu prestigiosul Premiu pentru Inovatie in Inginerie

21.12.2011

BUCURESTI, Romania, 21 Decembrie 2011 - Producatorul de solutii pentru tipar digital si finisare MGI Digital Graphic Technology si distribuitorul sau in Romania, Grup Transilvae, anunta obtinerea Premiului pentru Inovatie in Inginerie pentru dezvoltarea tehnologiei jet de cerneala MGI.

Premiul anual pentru inginerie este organizat de revistele "Usine Nouvelle" si "Industrie & Technologies", avand ca partener Consiliul National al Inginerilor si Oamenilor de Stiinta Francezi. Premiul recunoaste inginerii care s-au distins prin realizari extraordinare. Alaturi de MGI, castigatorii anului 2011 au fost Airbus si Total Petroleum Group. 

Juriul a ales sa premieze echipa de Cercetare si Dezvoltare MGI pentru inovatia demonstrata in dezvoltarea JETcard, prima solutie ce utilizeaza tehnologia jet de cerneala color MGI. Aceasta tehnologie revolutionara permite imprimarea pe practic orice substrat, mentinand in acelasi timp un nivel foarte inalt al calitatii printului (hartie, plastic si materiale sintetice). Arhitectura sa modulara si scalabila suporta o gama larga de formate, de la dimensiunea unui card din plastic pana la coli cu latime de 50cm/20".

Tehnologia jet de cerneala MGI permite imprimarea color in 4 pana la 6 culori si adaugarea unor cerneluri speciale cum ar fi alb opac sau cerneala de securizare. De asemenea, pot fi adaugate efecte speciale unice, inclusiv coating spot UV digital si efecte de embosare sau 3D. Tehnologia jet de cerneala color MGI este realizata tinand cont de mediul inconjurator, de economia de resurse si de eliminarea deseurilor (fara placi sau ecrane) si a emisiilor daunatoare (fara ozon si solvent), reducand in acelasi timp consumul energetic comparativ cu metodele traditionale si oferind posibilitatea imprimarii pe suprafete de hartie ecologica.

Edmond Abergel, presedinte fondator MGI si seful Departamentului Cercetare si Dezvoltare, a declarat: „Sunt deosebit de incantat si mandru de faptul ca echipa noastra a fost distinsa cu Premiul in Inginerie. In prezent nu exista nici o inovatie industriala fara o investitie substantiala in cercetare si dezvoltare; inginerii sunt nucleul fiecarei companii dinamice si industriale."

Domnul Abergel a continuat: "Toata munca depusa de aceasta echipa este recunoscuta in aceasta seara. Acesti ingineri au reusit sa depaseasca multe provocari tehnice si au dezvoltat o tehnologie jet de cerneala sigura si eficienta intr-un timp exceptional de scurt."

Acesta este al doilea premiu in 12 luni prin care este recunoscuta inovatia MGI in tehnologia jet de cerneala color. De asemenea, tehnologia a fost distinsa cu Siemens Innovation Grand Prix in 2010.

Tehnologia jet de cerneala color MGI este deja in productie la clienti din Statele Unite, Brazilia si Franta (JETcard).

In ceea ce priveste viitorul apropiat, MGI investeste deja in dezvoltarea de noi proiecte ambitioase. Compania planuieste sa prezinte in premiera urmatoarea generatie de prese jet de cerneala color la Drupa 2012, cel mai mare targ international de profil, ce va avea loc in Dusseldorf, Germania (3-16 Mai).

 

Despre Grup Transilvae

Grup Transilvae activeaza pe piata din Romania din 1991, oferind solutii de varf pentru industria grafica si de tipar. Compania este distribuitorul in Romania a solutiilor pentru tipar digital si finisare MGI - mai multe despre Grup Transilvae pe www.transilvae.ro.

 

Despre MGI Digital Graphic Technology

Fondata in 1982, MGI Digital Graphic Technology proiecteaza, produce si comercializeaza o gama completa si inovatoare de prese digitale 4-culori multisubstrat (pentru hartie si plastic) precum si o linie completa de solutii de finisare versatile, incluzand aici revolutionarul JETvarnish - lacuire UV selectiva digitala.

Compania MGI este recunoscuta in industria tiparului pentru produsele revolutionare. In cei peste 25 de ani de existenta, MGI s-a orientat pe Cercetare si Dezvoltare, generand solutii flexibile si profitabile pentru tipar si finisare.

Creativitatea, tehnologia inovatoare si standardele inalte de calitate sunt atestate de numeroase premii obtinute la targurile si expozitiile de prestigiu ale industriei.