Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Valul de inovatii prezentate la FESPA 2010 aduce noi oportunitati de afaceri

09.07.2010

Articol publicat in suplimentul Buletin informativ al revistei Afaceri Poligrafice, nr. 146/iulie 2010.


Targul international desfasurat la Munchen in perioada 22-26 iunie a oferit celor aproape 30.000 de vizitatori o varietate de solutii inovative in domeniul imprimarii de format mare si industrial, solutii ce pot reprezenta pentru intreprinzatori o alternativa viabila de dezvoltare si crestere a profiturilor.

FESPA 2010 este poate cel mai important targ de imprimare large-format din acest an, avand ca expozanti companii de renume ale industriei precum Hewlett-Packard, EFI sau EskoArtwork. HP, sponsor corporate al evenimentului, a prezentat in standul sau o varietate mare de solutii de imprimare; noua imprimanta flatbed HP Scitex FB700 a reprezentat unul dintre principalele puncte de atractie.

Prezentata in premiera la FESPA, HP Scitex FB700 permite specialistilor din industria grafica si de tipar dezvoltarea afacerii lor oferind posibilitatea de a imprima pe aproape orice material rigid sau flexibil. Cu o capacitate de imprimare pe materiale de pana la 6,4 cm grosime si o latime de maxim 2,5m, noul echipament deschide o serie de oportunitati prin crearea de aplicatii indoor si outdoor foarte variate: display-uri POP (point-of-purchase), bannere, grafica pentru targuri si expozitii, decorari interioare, mobila sau ambalaje. FB700 are si optiunea de a imprima cu cerneala alba ca underprint, overprint si spot pentru aplicatii speciale pe materiale precum sticla, lemn, carton ondulat, etc.

Pentru a isi respecta promisiunea de a prezenta solutii complete la FESPA 2010, HP a gazduit in standul sau una dintre renumitele mese de taiere, frezare si biguire Esko Kongsberg , XL24. Echipamentele Esko Kongsberg sunt complementul perfect pentru imprimantele flatbed si nu numai, oferind taiere precisa pe contur, automatizare maxima si productivitate record. Mesele Kongsberg permit utilizarea unei game foarte largi de materiale rigide, semi-rigide si flexibile iar uneltele specializate ofera flexibilitate si versatilitate pentru ca crea aplicatii speciale.

Vizitatorii targului de la Munchen au apreciat totodata portofoliul HP de echipamente ce au la baza tehnologia revolutionara Latex, fiind prezentate pentru prima data toate cele trei imprimante ce utilizeaza cernelurile pe baza de apa HP Latex: HP Designjet L25500, HP Scitex LX600 si HP Scitex LX800. Diversitatea de aplicatii indoor si outdoor realizate cu aceste imprimante si prezentate la targ a fost impresionanta - de la tapet sau textile la bannere sau colantari de masini - si pot reprezenta echipamentele ideale pentru dezvoltarea unui business in aceasta industrie.