Stiri

noutati si evenimente din industrie

 
 

Tecco dezvolta prima hartie ecologica certificata PEFC: EFI CertProof Paper 6225XF

04.08.2009

BEST Gmbh (azi cumparat de EFI) si TECCO au fot cei care la DRUPA 2000 au creat proof-ul digital, folosind o imprimanta Epson si un program adaptat "on site" in timpul expozitiei.
Tecco a fost primul furnizor mondial de hîrtie de proof, azi avînd linii de media certificate FOGRA.

Acum, un nou "prim-pas" de la o companie inovatoare: EFI CertProof Paper 6225XF - prima hartie ecologica certificata PEFC.

Tecco, pioner in industria prelucrarii hartiei si partenerul lor software EFI, lider mondial de piata pentru sisteme de proofing inkjet, sunt primii care introduc pe piata o hartie de proof certificata PEFC. Certificarea PEFC este pecetea internationala de mediu pentru constiinta ecologica.

Pentru a deveni un partener certificat PEFC trebuie sa demonstrezi responsabilitate si angajament pentru managementul sustenabil al padurilor. Sigla PEFC tiparita pe spatele EFI 6225XF este o confirmare vizuala pentru acei clienti care acorda o mare importanta procesului de productie.

Schimbari in piata - cereri viitoare ale clientilor

Conform studiilor, cumparatorii de top din intreaga lume (spre exemplu, agentiile de publicitate) voracorda o mai mare importanta angajamentului lor catre initiativele ecologice legate de media de proofing si print.

Furnizorii au inceput deja sa ofere din ce in ce mai multe produse cu certificare ecologica.

Informatii de fond: certificate importante: PEFC, GRACoL, SWOP si Fogra

Consiliul PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) este cea mai mare organizatie internationala independenta, non-profit, non-guvernamentala. Fondata in 1999, Consiliul PEFC promoveaza un management de sustenabilitate al padurilor prin certificarea independenta de catre o terta parte.

PEFC ofera un mecanism de asigurare a cumparatorilor de produse din lemn si hartie ca acestia promoveaza managementul de sustenabilitate al padurilor.

"GRACoL" si "SWOP" sunt certificari aprobate  international si considerate standard in SUA pentru o tehnica de proofing de inalta precizie din punct de vedere al culorii.Ele sunt acordate de IDEAlliance, organizatia pentru norme si standarde in industria de publishing din SUA.

EFI CertProof Paper 6225XF Semimatt

EFI Tecco PEFC Certified Paper

Hartia EFI CertProof 6225XF Semimatt este o hartie universala infoliata - PE, microporoasa, proiectata pentru proofing offset si fotogravura. 

Demonstreaza rezultate exceptionale cu ultimele generatii de cerneluri ale producatorilor de echipamente de tipar (K3, K3VM, Lucia, Vivera, etc.). Cu un gamut de culoare foarte larg acest media este capabil de proofing "spot-color" si se ridica la cele mai inalte standarde ale industriei din perspectiva calitatii si consistentei.   

Gamutul urias acopera clasele tip de hartie PT1, PT2 si PT3.

Hartia EFI CertProof 6225XF este lipsita aproape in totalitate de luciu optic ceea ce minimizeaza metamerismul si reduce erorile de masurare in procesul de profilare. Pe spatele ei apare imprimarea EFI - FOGRA.  

In mod natural, acest media este compatibil cu crearea de proof-uri conform ISO 12647-7. Mai mult, organizatia IDEAlliance a acordat hartiei EFI 6225XF certificarea SWOP/GRACoL in combinare cu cernelurile EFI XF si K3V.

Certificare foto: GRACoL, Fogra si SWOP, acum si PEFC

Trend-setting: Noua hartie ecologica Tecco, EFI CertProof Paper 6225XF, este prima hartie de proof certificata PEFC la nivel mondial. Mai mult, aceasta hartie are deja certificarile Fogra, GRACoL si SWOP.

Pentru orice informatii echipa Grup Transilvae este la dispozitia clientilor la informatiile de contact cunoscute.